Grup de Teatre de Sant Hipòlit
Obres
Dakota
Autor: Jordi Galcerán
Sinopsi:
DAKOTA és una comèdia divertidíssima, que presenta una contínua giragonsa de sorpreses i provoca una dinàmica molt especial entre l'acció escènica i el públic. Conté uns diàlegs brillants que produeixen un triple efecte: rialla immediata, reflexió i nova rialla. Però cal remarcar sobretot que aquesta obra no és simplement un passatemps innocu, sinó una comèdia a ultrança, pensada com a vehicle teatral, amb uns monòlegs difícils, però llaminers. És una obra que té la qualitat de grans textos, que romanen indemnes i eficaços amb la seva interpretació feta amb sensibilitat i professionalisme.
Veure fitxa >>

L'alegria que passa
Autor: Santiago Rusiñol
Sinopsi:
L’alegria que passa de Santiago Rusiñol
Escrita el 1897, publicada el 1898 i estrenada als escenaris el 1899. Enguany, 120 anys després i coincidint amb el 20è aniversari del ressorgiment del grup de Teatre de Sant Hipòlit de Voltregà els personatges de l’Alegria que passa tornen a pujar a l’escenari a la Sala Petita d’Osona.
Aquesta obra ha estat presentada per la crítica com una de les manifestacions simbolistes més representatives del modernisme i el noucentisme, sense abandonar del tot el costumisme vuitcentista. En l’obra es recrea simbòlicament, l’enfrontament de l’artista, que vol viure del seu art, i la societat materialista i burgesa, que no l’entén i el rebutja. Un paradigma que mostra les tensions que viu l’artista davant de la societat. Dos mons oposats: la prosa, metàfora de la tristesa, la monotonia, el materialisme i la malfeineria i la poesia, metàfora de l’alegria, la llibertat, la bellesa i el progrés.
L’època en què va viure Santiago Rusiñol va ser una època de gran inestabilitat social i política (guerres, vagues, canvis de govern...). Amb períodes de monarquia, de república i de dictadura, tot plegat gens allunyat de la realitat social i política dels nostres dies.
Sònia Camacho Vallejo
Veure fitxa >>

Dotze sense pietat
Autor: Reginald Rose
Sinopsi:
“L’homicidi en primer grau és l’acusació més greu que es jutja en els nostres tribunals.
El veredicte ha de ser unànime:
La pena de mort és obligatòria en aquest cas”

Aquestes són les conclusions de l’obra '12 sense pietat'.
I aquesta és la lluita d’una persona que no està del tot segura de la culpabilitat d’un noi de 18 anys per fer canviar d’opinió els altres 11 membres del tribunal. La personalitat de cadascun, els prejudicis, els dubtes, les pors i el saber escoltar formaran part d’un debat on la reflexió i l’intercanvi d’opinions serà important. No sempre, com ja veuran a l’obra, el nostre judici encaixa amb la realitat dels fets. És molt difícil ser imparcial quan hi ha tantes coses que es barregen en la nostra ment. Hem portat a escena aquesta obra mestra amb la intenció de fer-vos passar una bona estona, i per què no dir-ho, proposar una reflexió sobre els problemes socials i humans.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2018
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Tapeo teatreal
Autor: - -
Sinopsi:
Per la Festa Major de Sant Hipòlit de Voltregà, convertirem el casc antic del poble en un 'tapeo teatral'. Cinc obres es faran simultàniament a diferents espais del centre urbà de Sant Hipòlit de Voltregà. Cada obra tindrà una durada aproximada d'uns 15 minuts.
'Conversió i mort d'en Quim Federal' de Salvador Espriu. Últims moments de la vida d'en Quim Federal.... Un senyor molt radical.
'Les sanhipli' de creació pròpia. Dues germanes i la seva cosina (en edat estupenda), es preparen per celebrar la festa major.
Escenes de creació pròpia, a partir d'improvisació, humor i música...ingredients per cuinar una tapa teatral disbauxada i de l'absurd.
'La mort truca' de Woddy Allen. A Nat Ackerman les coses li van be i és molt possible que li vagin millor, però rep una visita que ho podria canviar tot.
'El vermut' Adaptació teatral de la web sèrie Les Coses Grans. Autors: Lluc Coma i Roger Coma. El vermut és una religió inspiradora. L'hora del vermut dóna per molt i si s'allarga fins a l'hora de dinar encara més. Treballar... també pot inspirar! Treballar molt i fer de la vida alguna cosa útil, productiva i remunerada. A veure quines conclusions treuran de la genètica treballadora catalana.
'Cinepòlit' Interpretació en viu de les músiques més icòniques de la història del cinema.
Veure fitxa >>

Tots som Capri
Autor: - -
Sinopsi:
Espectacle de petit format basat en històries breus explicades amb un gran sentit de l’humor pels actors del grup. Són textos que critiquen i retraten les maneres costumistes, els prejudicis, les inseguretats i les mesquineses de la societat catalana de la dècada dels 60. Històries del passat amb un rerefons vigent, que han fet de Joan Capri i els seus monòlegs més emblemàtics un dels grans còmics l’escena catalana, un clàssic sovint oblidat.
Veure fitxa >>

El tinent d'Inishmore
Autor: Martin MacDonagh
Sinopsi:
La tranquil·litat de l’illa d’Inishmore (Irlanda) es veu alterada quan Davey troba una gat aparentment atropellat. Martin McDonagh aprofita aquest punt de partida per crear un vòrtex de sang i fetge gratuït, però perfectament justificat pels personatges, ambientat a l’Irlanda paramilititzada de l’INLA i l’IRA durant els 90’s.
Habitualment comparat amb Tarantino, McDonagh va més enllà del thriller, aportant un toc d’humor anglès (sic!) a la seva obra. Conjuntament amb “El lisiat d’Inishmaan” i “The Banshees of Inisheer”( aquesta última mai editada per no ser prou bona segons McDonagh) , El “Tinent d’Inishmore” forma part de la triologia ambientada a les illes d’Aran.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2017
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

La plaça del diamant
Autor: Mercè Rodoreda
Sinopsi:
És un repte, i alhora un plaer, endinsar-se en l’univers rodoredià, i encara ho és més fer-ho en la que es podria considerar la seva novel·la més coneguda i de les més traduïdes de la literatura catalana, “La plaça del Diamant”.
Per tots és coneguda la historia de la Natàlia, el seu trajecte vital des dels anys vint fins als cinquanta del segle passat. Tres dècades on la seva vida, lligada als fets polítics i socials del país, s’estira i s’arronsa com els fils que arrissa i talla per embolicar dolços a la pastisseria on treballa de jove. La seva vida, però, no només coneix la dolçor. També l’amargor més intensa i punyent. El dolor i la desesperació. La guerra i la fam.
Sentiments, experiències i emocions vehiculen aquesta adaptació teatral intimista, centrada en la protagonista, i narrada per ella mateixa: la Colometa. Tres actrius són les que li dónen veu , ànima i cos en funció dels tres moments claus de la seva vida, joventut, maduresa i vellesa.
Veure fitxa >>

Mamma's Vagines 3.0
Autor: - -
Sinopsi:
3a edició de monòlegs dedicats als fills i filles.
'Els pares no som perfectes, (les mares...tampoc). Sovint ens equivoquem, dubtem o, simplement, estem cansats o no tenim tot el temps que voldríem per als nostres fills. Hem d’acceptar que el món funciona així i que sovint el que volem no pot ser. Per això, cal posar-hi sentit de l’humor.
L'educació dels meus fills és el més transcendent que faré per la Humanitat i ho he de fer amb diversió, per això es necessita la distància que t'aporta la ironia, prendre-ho seriosament però riure't dels fracassos. Educar cada dia és més difícil, però no impossible , i si ho fem amb sentit de l'humor- ...potser ens sortirà bé '.
Text extret del llibre de Carles Capdevila.
Veure fitxa >>

Pigmalió
Autor: George Bernard Shaw
Sinopsi:
L’obra camaleònica per excel•lència.
L’art de convertir una persona en una deessa.
Poques obres han tingut tanta repercussió en l’alta societat de l’època.
Veieu aquesta mossa? Usa un llenguatge canallesc i una fonètica nauseabunda que la mantindran en la més negra misèria durant tota la seva vida. Doncs bé: en sis mesos em veig amb cor de fer-la passar per una gran senyora en una recepció aristocràtica.
Recordeu bé aquestes frases...
Rai Sánchez
Veure fitxa >>

Records de Dylan
Autor: Lídia Cirera
Sinopsi:
Records de Dylan és la història d’un amor i és la història d’una lluita.
La vida i els anhels de dos grups de joves es creuaran a la Universitat de Barcelona al curs 1976-1977.
Uns la trepitgen per primer cop, delerosos de totes les experiències que el pugui brindar. Els altres, ja a l’últim curs, centren la seva mirada molt més enllà, en el món que han d’aconseguir: un món de pau en que cap home es vegi obligat a prendre una arma per matar un altre home.
Sense pretensions de ser cap lliçó ni de vida ni d'història volem fer un reconeixement a tots els objectors de consciència que des de 1971 van iniciar accions que comprometien la seva llibertat, fins aconseguir el 2001 la supressió total del servei militar obligatori. I ho volem fer explicant una història senzilla, una història d’amics, de festes, de compromisos, de dubtes, d’amor i potser també de renúncies.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2016
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.
Veure fitxa >>

Rumors
Autor: Neil Simon
Sinopsi:
La comèdia “Rumors”, escrita l’any 1988 per Neil Simon, ens explica com cinc parelles de l’alta societat novaiorquina es veuen implicades en una trama de malentesos, especulacions, rumors i falses aparences.
El tinent d’alcalde de Nova York convida als seu amics íntims a la celebració del seu desè aniversari de bodes; arriben els primers convidats i … BANG!!!!!! Un tret…. una casa buida i moltes incògnites. Què faran quan els altres convidats vagin arribant? Els hi explicaran què ha passat? Intentaran mantenir el secret del que, aparenment, sembla l’intent de suïcidi del primer tinent d’alcalde? O…
Veure fitxa >>

Les vagines parlen d'ells
Autor: - -
Sinopsi:
Emoció, deixar-se anar, safareig, amor, oasi, desconegudes, fabuloses, unió, complicitat, plèiades, alegria, excitació, riures, i jo afegiria ÚNIQUES.
Aquestes són les definicions d'elles mateixes que hem fet aquest grup de dones després de passar un any juntes fent monòlegs.
Aquest cop, Les vagines parlen...d'ells. Cosa complicada perquè els homes no tenen un llibre on es parli exclusivament del penis. Per aquest motiu, hem fet un recull de diferents temes relacionats amb l'home.
Trenquem mites, faules i fantasies en un petit homenatge a l'home, aquest gran desconegut.
Veure fitxa >>

Shake-scene
Autor: William Shakespeare
Sinopsi:
Obra especial per Sant Jordi
Veure fitxa >>

Smiley: una història d'amor
Autor: Guillem Clua
Sinopsi:
Una llegenda japonesa afirma que quan dues persones estan destinades a estar juntes, un fil vermell invisible lligat al dit petit de la mà les uneix des del dia que neixen. Aquest fil és irrompible i té el poder de lligar dues persones per sempre, per més lluny que siguin l’un de l’altre, i per més diferents que ens semblin.

L’Àlex i el Bruno, els dos protagonistes d’aquesta comèdia romàntica, no poden ser més diferents. Conformen una estranya parella on l’únic que tenen en comú és que són dos homes i que s’han enamorat. Les seves diferències semblen inabastables, i les seves personalitats antagòniques, però ho vulguin o no, estan units per aquest fil vermell, per més que sovint vulguin trencar-lo.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2015
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Les tradicions cal conservar-les, al cap i a la fi són el que defineix la nostra manera de ser, com una mena d’ADN cultural i idiosincràtic. Malgrat això, les tradicions, perquè perdurin, s’han de repensar, s’han de reinterpretar tot conservant-ne l’essència. Això és el que fa el Grup de Teatre de Sant Hipòlit, ser respectuós amb el text i innovar en la posada en escena. Ho fa a través de la màgia. Transportant l’espectador als llocs on passen els fets. Embolcallant-lo amb la poesia visual que surt de la interpretació. Cuidant el vestuari, la il·luminació, el maquillatge i la perruqueria perquè, per un moment, somniem i ens transportem en el temps.
Veure fitxa >>

El retaule del flautista
Autor: Jordi Teixidor
Sinopsi:
'-... Parleu vós primer
-I què els dic?
-Vós sabeu parlar. Quan un hom sap parlar , el que digui és el de menys “

Aquest és un fragment que capta el fonament, l’essència de molts discursos que hem escoltat els vilatans: els de 1318, any en què se situa l’obra; els de 1970, en què es va estrenar a l’aliança del poble Nou; i els d’avui.


Escrita per Jordi Teixidor i basada en la faula de El Flautista d’Hamelin, aquesta obra és una sàtira sobre la corrupció política i les contradiccions humanes. Critica de forma humorística i musical l’avaricia i l'egoisme de les autoritats de Pimburg més interessades en el propi benefici que en el benestar de la comunitat.
Estrenada en el context polític del tardofranquisme, amb ella s’inaugura el que es coneix com a teatre independent.
Malauradament és una obra que continua estant llesta per a ser servida en qualsevol època de l’any o de la història i tan vàlida ara com fa 45 anys.
Veure fitxa >>

Titirimundi
Autor: Lluis Cocquard
Sinopsi:
Obra infantil
Veure fitxa >>

Txèkhov: bromes i facècies
Autor: Anton Txèkhov
Sinopsi:
“Bromes i Facècies” és el títol que s’ha posat a un espectacle teatral format per quatre obres curtes d’Anton Txèkhov: L’Aniversari; Un tràgic sense voler; Sobre els danys del tabac; i El prometatge.
La modesta pretenció d’aquesta representació és mostrar una altre cara de Txèkhov que, sense deixar de inspirar-se en lo quotidià i natural , s’aparta del drama personal i psicològic, i exposa veritats de la vida d’una manera còmica i, fins i tot, esbojarrada.

Antonio Cirera
El director de l'obra
Veure fitxa >>

Monòlegs de la vagina
Autor: Eve Ensler
Sinopsi:
Monòlegs de la Vagina és l'obra de l'escriptora feminista Eve Ensler, fruit de les entrevistes que va fer a més de 200 dones de totes les condicions, sobre les seves vagines, el sexe i les relacions.
S'ha representat arreu del món i l'han interpretat actrius com Whoopi Woldberg, Calista Flockhart, Winona Ryder, Glenn Close o Jane Fonda.
El Grup de Teatre de Sant Hipòlit hem volgut fer un homenatge a totes les dones, a les nostres vagines, a les nostres vivències, a la manera especial que tenim de veure i entendre el món. Parlant sobre elles, rient, recordant, descobrint, reivindicant, no per contraposar-nos sinó perquè pensem que quan les dones estiguin realment alliberades, els homes esdevindran persones plenes.
Veure fitxa >>

La forma de les coses
Autor: Neil LaBute
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2014
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El Florido Pensil
Autor: Andrés Sopeña
Sinopsi:
“El Florido Pensil” és una obra que ens trasllada a l'època de l'escola franquista, quan l'ensenyament era totalment en castellà i poc valia l'opinió dels alumnes davant aquells mestres severs i adoctrinats sota la presència de Franco.
Aleshores, malgrat aquella escola absurda i limitadora, malgrat Ells i malgrat tot... avançàvem.
Ara, malgrat tot i malgrat Ells...avançarem.
Veure fitxa >>

L'avar
Autor: Molière
Sinopsi:
Harpagon no mereix cap altre qualificatiu:'L'AVAR'. La seva gasiveria i cobdícia són extremes, i només té al pensament omplir-se les butxaques. Els seus fills esdevenen víctimes dels casaments preparats únicament per interès. Entès d'una altra manera, el dringar dels diners per sobre de les raons del cor. Però a vegades la raó venç i, en aquest cas, l'enginy de Molière fa retornar, a desgrat de l'avar, l'ordre natural de les coses.
'L'avar' és l'exponent de la quialitat indubtable i la vigència de l'obra de Molière malgrat el pas dels segles.
Veure fitxa >>

Cartes d'amor
Autor: A.R. Gurney
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El petit dels tres tambors
Autor: Lluis Cocquard
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2013
Autor: Francesc d'Assís Picas
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Diner Negre
Autor: Ray Cooney
Sinopsi:
Eloi Cases és un home que no destaca en gairebé res, fins que el dia del seu aniversari agafa per error una maleta, pensant-se que era la seva, amb la diferència que aquesta conté un milió i mig d'euros. Mentre fa plans per fugir del pais amb la seva dona, arriben a sopar els seus amics, la Cris i en Pere. Més endavant s'afegeixen a l'embolic, l'inspector Carvalho, del departament d'antivicis, la sotsinspectora Ramírez, d'homicidis, i la Rosa, la taxista més ràpida del poble. L'embolic de veritats i mentides entre les dues parelles d'amics i la policia es va complicant, fins que ni tan sols ells mateixos saben per qui es fan passar.
Veure fitxa >>

Una passeig pel bosc
Autor: Lee Blessing
Sinopsi:
Dos diplomàtics, Andrei Botvinnik i John Honeyman, traslladen momentàniament, i representades dins les quatre estacions de l’any, les seves inquietuds, els seus pensaments i les seves idees, tant polítiques com personals, al voltant d’un passeig pel bosc. Allà, allunyats de la tensió de la taula de negociacions, intenten influir-se mútuament sobre les qüestions que cadascun considera més importants, sense poder alliberar-se del llast que representen i els arrossega, sotmesos com estan a ser actors secundaris de dues superpotències literalment oposades, el capitalisme i el comunisme. Intenten defensar un acord que legitimi els dos bàndols, somiant això sí: “Si el món fos un bosc suís.”
Veure fitxa >>

Una altra Fedra, si us plau
Autor: Salvador Espriu
Sinopsi:
REPRESENTACIÓ SOLIDÀRIA: El proper dissabte 5 d'octubre a les 20:30h, el Grup de Teatre farà una altra funció de l'obra de Salvador Espriu. “Una altra Fedra, si us plau”, que combina textos clàssics i crítica social, es va estrenar el passat dia de Sant Jordi, per celebrar l'any Espriu; amb bona rebuda per part del públic. Tots els guanys es destinaran a la plataforma GENEFA, constituida per familiars de joves afectats per l'atàxia de Friedreich, que es va constituir aquest mateix any 2013, amb l'objectiu d'aconseguir finançament per a la recerca d'aquesta malaltia neurodegenerativa.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2012
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El mercader de Venècia
Autor: William Shakespeare
Sinopsi:
Què passa quan et vols casar amb una noia rica i no en tens ni cinc? I si a més per aconseguir la noia, segons ha dictat la voluntat del seu pare mort, has d’escollir un dels tres cofres d’or, plata i plom on hi ha el seu retrat? Les possibilitats d’èxit no semblen gaire optimistes, excepte que tinguis un amic molt ric i amb molta capacitat d’endeutament que et pugui deixar els diners. I què passa quan aquest amic aconsegueix els diners que et fan falta d’un jueu prestamista donant com a fiança una lliura de la seva carn? I si no pot tornar els diners, haurà de pagar amb el seu cos? I què passa si ets un cristià que està enamorat de la filla del jueu? El Mercader de Venècia té totes aquestes respostes i moltes més.
Veure fitxa >>

Catalans a la romana
Autor: Joan Rosquellas
Sinopsi:
Aquesta obra és una paròdia d’una de les Colònies de l’Imperi Romà situada a “Costa Bravum” i de la rivalitat entre dos personatges per aconseguir una plaça al Senat de Roma. Mentre ells busquen el poder, els seus esclaus lluiten per la independència del país.
Veure fitxa >>

SAGARRA. Poemes de Sant Jordi 2012
Autor: Josep Maria de Sagarra
Sinopsi:
Per celebrar la diada de Sant Jordi el Grup de Teatre de Sant Hipòlit presenta un muntatge dirigit per Mariona Grané Bruch.
Es tracta d'un recull de poemes, textos teatrals, cançons i prosa de Josep Maria de Sagarra. L'acte s'emmarca en la celebració de l'any Sagarra en motiu dels cinquanta anys de la seva mort.
La representació compta amb fragments recitats, cançons, danses i moviments corporals per celebrar, també, el dia Internacional de la Dansa. Un muntatge visual, colorista, íntim i poètic portat a terme pels membres del Grup de Teatre.

Agraïments: Maria Àngels Pladevall, Anna Jiménez, Moisès Aguilar
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2011
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Un tramvia anomenat desig
Autor: Tennessee Williams
Sinopsi:
Un obra de Tennesse Williams que reflexa la vida d’una dona amb una personalitat molt desaquilibrada , amb aires de grandesa, que viu en un món que inventa constanment, i que arriba de visita a casa de la seva germana, cosa que afectarà a les relacions familiars i de convivència.
Veure fitxa >>

El sopar dels idiotes
Autor: Francis Veber
Sinopsi:
Una colla d'amics organitzen periòdicament un sopar al qual conviden la persona més estúpida que han conegut, per tal de riure-se'n. Els sopars solen ser un èxit, fins el dia en què un dels organitzadors desconvoca el que s'ha de celebrar a casa seva per una lumbàlgia... i rep la visita inesperada de l'idiota convidat.
Veure fitxa >>

El senyor Ibrahim i les flors de l'Alcorà
Autor: Eric-Émmanuel Schmitt
Sinopsi:
En Momo té onze anys i està sol. L’ha abandonat el pare i la mare, busca l’amor en mans de professionals i té més responsabilitats de les que pot assumir. De fet està iniciant la consciència del seu viatge per la vida. Una vida no gens fàcil.
Dins d’aquest món que pot semblar gris hi ha la llum del senyor Ibrahim. Un musulmà en un barri de jueus. Ibrahim fa de Cicerone a en Momo i el guia en el viatge iniciàtic de l’adolescència a la maduresa.
Valors, amistat, amor, sentiments, perseverança i serenitat davant les adversitats, són alguns dels aspectes que tracta aquesta petita joia de la literatura escrita per Eric-Emmánuel Schmitt.
El Grup de Teatre de Sant Hipòlit l’ha adaptat i en fa una lectura teatralitzada, amb recursos multimèdia, i amb música i cant en directe per transmetre al màxim la saviesa d’aquest text.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2010
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Taxi
Autor: Ray Cooney
Sinopsi:
John és taxista. Viu a Wimbledon amb la Mary, la seva dona, però també viu a Chelsea amb la Barbara, amb qui també està casat. Per portar aquesta doble vida necessita molta organització, per això ho anota tot a la seva agenda i no fa mai tard. Però un maleït accident frustarà els seus plans i la seva puntualitat, i les seves dones denunciaran la seva desaparició a la policia. La necessitat d'acontentar les dues dones, d'enganyar els dos policies i la complicitat dels veïns de dalt, acabaran d'embolicar la troca
Veure fitxa >>

Cyrano de Bergerac
Autor: Edmond Rostand
Sinopsi:
La carrera teatral de Cyrano de Bergerac ha estat i continua essent tan extraordinària que els crítics coincideixen a afirmar que ens trobem davant d'una obra mestra que és també l'èxit més notable del teatre popular. El paper de l'infortunat poeta i espadatxí, de nas descomunal, és un repte per a tots els grans noms de l'escena. La versió catalana de Xavier Bru de Sala va rebre el Premi Nacional de Teatre Josep Maria de Sagarra i va ser interpretada, amb un gran èxit, per Josep Maria Flotats.

'Així m'ha anat la vida, ser el que s'ho inventa tot, i el que tothom oblida!'

Veure fitxa >>

Sant Jordi 2010
Autor: - -
Sinopsi:
Lectura de poemes d'autors diversos
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2009
Autor: Versió Folch i Torras + Picas
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Ròmul el Gran
Autor: Friedrich Dürrenmatt
Sinopsi:
El Grup de Teatre de Sant Hipòlit presenta l'obra Ròmul, el Gran. Es tracta d'un muntatge basat en el text de l'autor alemany Friedrich Dürrenmatt del 1948, i que narra amb to sarcàstic els últims dies de la caiguda de l'imperi romà. Una comèdia que ens transporta al nucli de poder d'una Roma corcada fins al moll de l'os i que té el seu destí en mans d'un Emperador que dedica els seus màxims esforços a la cria de gallines.

Mentre s'acosten les tropes germàniques disposades a destruir l'imperi, el caos i tot un seguit de ridículs brots esquizofrènics s'apoderen d'aquells que circulen per la vila imperial a la Campània, llevat de Ròmul, impassible davant de la caiguda d'un sistema polític en el qual mai ha cregut. Enmig de les rialles, doncs, profunda reflexió sobre la política i les conseqüències que generen els grans sistemes de poder.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2008
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

La Nit de Sant Joan
Autor: Dagoll Dagom
Sinopsi:
Veure fitxa >>

L'home i les armes
Autor: George Bernard Shaw
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Sant Jordi 2008
Autor: - -
Sinopsi:
Lectura de contes d'autors diversos.
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2007
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

L'estranya parella
Autor: Simon Neil
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El Petit Príncep
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Sinopsi:
EL PETIT PRÍNCEP
(versió teatral pròpia)

El Grup de teatre de Sant Hipòlit de Voltregà presenta un muntatge original,
fruit de l’adaptació pròpia d’un dels majors clàssics de la literatura infantil

L’últim muntatge teatral del grup voltreganès, que s’estrena el proper dissabte 9 de juny a les 10 de la nit, posa en escena el famós conte escrit per l’aviador francès Antonie de Saint-Exupéry, i que va ser publicat per primera vegada al 1943 als Estats Units. En aquest conte, l’autor s’imagina a sí mateix perdut al desert del Sahara, a causa d’haver tingut una averia al seu avió. Llavors, apareix un petit príncep extraterrestre i a través de les converses entre ells dos es descobreixen les vivències del jove protagonista en el seu periple per diferents planetes, en un viatge que emprèn en busca d’amics i coneixement. L’autor aprofita les reflexions del Petit Príncep per donar la seva visió sobre l’estupidesa humana i la senzilla saviesa dels nens que la majoria de persones grans perden quan creixen i es fan adults. En aparença un llibre exclusivament infantil, al llarg de la narració es tracten temes tan profunds com el sentit de la vida, l’amistat i l’amor.
En una versió teatral en català d’aquest conte, el grup de teatre de Sant Hipòlit ha optat per la fidelitat estricta al text, i també a l’estètica que es desprèn dels dibuixos del propi autor, coneguts arreu del món. Una aposta que, per augmentar la seva teatralitat, s’ha volgut completar amb un vestuari inspirat en la fantasia, un original joc escenogràfic que busca la complicitat d’una il•luminació treballada curosament, una selecció musical amb peces de pròpia creació i també la projecció de materials audiovisuals en moments puntuals del muntatge.
Veure fitxa >>

Monòlegs per plorar de riure
Autor: - -
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Les mans d'Eurídice
Autor: Pere Bloch
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Un matrimoni de Boston
Autor: David Mamet
Sinopsi:
L'acció comença quan Anna, una senyora que viu acomodada sota la protecció econòmica d'un amant (que està casat i té una filla), rep la visita de la seva amiga Claire, amb qui fa un temps havia mantingut una relació sentimental, però que ara està enamorada d'una jove encantadora. En plena època victoriana de finals de s.XIX, les dues amigues han d'unir els seus esforços per mantenir una d'elles el seu estàtus i la seva font de diners, i l'altra la possibilitat de tornar a veure la seva jove enamorada.
Veure fitxa >>

Trist com quan la lluna no hi és
Autor: Lluís-Anton Baulenas
Sinopsi:
Recreació del mite de Marylin Monroe, situat, però, a la Catalunya de la postguerra. Un home, cada nit, fa la imitació de l'actriu Varda d'Abril en un cabaret de mala mort. Sorprenentment, és el mateix lloc on busca refugi l'actriu. Un sicari de la policia secreta és l'encarregat de treure-li una informació o matar-la.
Veure fitxa >>

Equus
Autor: Peter Shaffer
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Maria Rosa
Autor: Àngel Guimerà
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Refugiats
Autor: Sergi Pompermayer
Sinopsi:
Refugiats és una obra de gran actualitat, tan pel llenguatge que utilitza com pel tema que tracta. Mostra els interessos dels mitjans de comunicació en els conflictes bèl•lics i explica la manipulació brutal que polítics i periodistes fan de la realitat de la guerra. És una obra irònica, crítica, que recupera el teatre de denúncia amb un llenguatge cru, directe i, a voltes, gruixut. Una peça amb escenes fortes i amb personatges surrealistes però perfectament reals. Una obra que, de ben segur, no deixa indiferent.
Veure fitxa >>

Don Juan Tenorio...en broma
Autor: Nofre Llonze
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El Cafè de la Marina
Autor: Josep Maria de Sagarra
Sinopsi:
Veure fitxa >>

Els Pastorets 2001
Autor: Josep Maria Folch i Torres
Sinopsi:
Veure fitxa >>

La flor de Nadal 2000
Autor: Francesc d'Assís Picas
Sinopsi:
Veure fitxa >>

El món a fer punyetes...!
Autor: Assumpta González
Sinopsi:
Veure fitxa >>

 

Grup de Teatre de Sant Hipòlit - C/ Església, 2 Sant Hipòlit de Voltregà - teatresanthipolit@teatresanthipolit.cat